2J-1, Jalan Seri Emas 17A, Taman Seri Telok Mas, 75460 Telok Mas, Melaka.
03-8408 1789
Info Semasa

TOLONG SELAMATKAN SUMBER MAKANAN MEREKA!! TOLONG!!

Masa saya sampai kat kem pelarian Awda ni kilang roti yang merupakan sumber makanan ruji di sini masih berjalan. Tapi hari ni kilang roti tu dah 100% tutup!

Kilang roti tu sunyi sepi dah!

Bila saya tanya pengurus di sini rupa rupanya mereka tak ada dana dah. ” Eh, bukan ke roti ni makanan utama ke? Kenapa nak tutup kilang ni? “, tanya saya pada pengurus kem ni. Katanya dana dah tak ada dah. Kilang ni 100% bergerak daripada sedekah orang ramai kerana roti yang dihasilkan tu diedarkan secara percuma je kepada seluruh pelarian dalam kem Awda ni.

Suasana bertukar sayu.

Macam mana beratus keluarga sini nak makan lepasni? Kilang ni sebenarnya menghasilkan 6125 keping roti setiap hari dengan modal kira kira 700 dolar sehari. Lebih kurang rm3000 sehari. Bila kilang ni dah berhenti beroperasi harini, jadi kira kira ratusan keluarga dan 650 anak anak kat dalam kem Awda ni akan berbuka puasa dengan sayur je!

Tolong saya hidupkan balik kilang roti ni, please! Dapat je sumbangan minimum rm3000, saya akan minta Serantau Muslim untuk terus transfer pada pengurus di kem ni untuk hidupkan balik operasi kilang ni besok.

Hari ni tak sempat dah. Terpaksa la anak anak kat sini makan tomato dan timun dulu untuk sementara waktu.

Ni cara nak bantu anak anak ni semua :

Klik link ni sekarang 👇

https://www.billplz.com/savekilangroti

p/s : Tolong sebarkan kepada seramai mungkin orang yang lain sebab kalau tak cukup rm3000 harini, terpaksa la anak anak ni buka puasa dengan sayur lagi besok

p/s : InsyaAllah hanya dengan tekan butang share je dah boleh selamatkan anak anak ni

Kredit : Dr Taufiq Razif