2J-1, Jalan Seri Emas 17A, Taman Seri Telok Mas, 75460 Telok Mas, Melaka.
03-8408 1789
Info Semasa

ISU SEMASA: BANTUAN KECEMASAN SELAT SUNDA

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”BANTUAN KECEMASAN BUAT MANGSA TSUNAMI SELAT SUNDA DIPERLUKAN” font_container=”tag:h1|font_size:35|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]PERHATIAN! INDONESIA MENANGIS LAGI !
.
Kisah tragedi yang melanda Kota Palu dan Lombok masih segar diingatan, kini Indonesia sekali lagi dilanda tsunami.
.
Terkini, kawasan pantai Selat Sunda telah dibadai tsunami yang berlaku secara tiba-tiba pada 22 Disember 2018 yang lalu.
.
Tsunami yang berlaku dikatakan berlaku disebabkan oleh kegelinciran plat bawah laut akibat ledakan gunung berapi Krakatau.
.
Impak dari tsunami yang berlaku, sebanyak 280 orang dilaporkan terkorban dan jumlah korban berkemungkinan akan terus meningkat.
.
Bukan itu saja, banyak kemusnahan yang telah berlaku akibat dari tsunami tersebut. Ramai mangsa yang kehilangan tempat tinggal dan ada yang terpaksa berpindah.
.
.
Ayuh! Bersama-sama kita untuk bantu mereka disana.. Mereka sangat memerlukan bantuan kita sekarang! Mungkin kita tidak dapat mengembalikan apa yang mereka hilang tetapi dalam usaha kita membantu mereka, inshaAllah dapat mengurangkan serba sedikit bebanan yang ditanggung oleh mereka.
.
Layari link dibawah untuk menderma
➡️ http://bit.ly/bantuanselatsunda
➡️ http://bit.ly/bantuanselatsunda
➡️ http://bit.ly/bantuanselatsunda
.
.
atau terus ke akaun Maybank PERTUBUHAN KEBAJIKAN SERANTAU MUSLIM
✔️ 5641 0042 1083
✔️ 5641 0042 1083
✔️ 5641 0042 1083
.
#tsunamiselatsunda #serantaumuslim #tsunami
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]