2J-1, Jalan Seri Emas 17A, Taman Seri Telok Mas, 75460 Telok Mas, Melaka.
admin@serantaumuslim.org.my
03-8408 1789
Kami Membantu di seluruh dunia

Program Kami

Taja Berbuka

Tajaberbuka.com adalah program bantuan pek makanan untuk berbuka puasa semasa Ramadhan yang dilaksanakan di perkampungan fakir miskin di negara Muslim minoriti Asian termasuk Syria dan Palestin.

100%

Untukmu Syria

Untukmu Syria adalah projek memberikan bantuan buat pelarian Syria dari segi bantuan musim sejuk, pembinaan township, kecemasan, dakwah dan lain-lain bantuan mengikut keperluan semasa.

0%

Untukmu Palestin

Untukmu Palestin adalah projek memberikan bantuan buat rakyat Palestin dari segi bantuan musim sejuk, bantuan kecemasan dan lain-lain bantuan mengikut keperluan semasa.


0%

Waqaf Telaga

Wakaf Telaga adalah inisiatif untuk membekalkan air bersih melalui pembinaan telaga air di lokasi dimana bekalan air terhad dan terdesak. Kebanyakan telaga dibina di kem pelarian dan juga di perkampungan orang miskin di negara Asian.

0%

Waqaf.my

Waqaf.my adalah sebuah portal yang diwujudkan untuk memudahkan orang ramai berwaqaf secara berterusan melalui potongan bulanan. Wang waqaf digunakan untuk membina masjid, sekolah, tandas dan lain-lain keperluan waqaf kecuali waqaf al-quran.

40%
Goal:RM10,000
Raised:RM4,085
To Go:RM5,915

Bantuan Kecemasan

Bantuankecemasan.com adalah inisiatif untuk memberikan bantuan kecemasan kepada mangsa-mangsa bencana alam samaada dalam atau luar negara.

0%

Aqiqah Mudah

Aqiqah Mudah adalah salah satu medium yang menjadi pemudahcara kepada semua golongan untuk melaksanakan ibadah aqiqah.

Kembara Prihatin

Kembara Prihatin adalah projek yang dijalankan untuk menyantuni golongan yang kurang berkemampuan melalui bantuan khas antaranya makanan, kerusi roda, alat bantuan sakit, ubat-ubatan, keperluan bayi dan warga emas, dan lain-lain bantuan bergantung kepada keperluan...

100%
Goal:RM10,000
Raised:RM13,205
To Go:RM+3,205

Untukmu Asian

Untukmu Asian adalah projek Kembara Prihatin yang dijalankan untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan yang berada di negara-negara Asia.

100%
Goal:RM10,000
Raised:RM10,000
To Go:RM0